Ik wil me graag aan u voorstellen.

Ooit ben ik gestart als 1e vrouwelijke schoenmaker met een uitbreiding in mijn vakgebied door een opleiding voor “orthopedische voorzieningen aan confectieschoenen” te volgen. Dit was mijn kennismaking met het vak Orthopedie.

Gedurende 7 jaar heb ik het vak van schoenmaker gedoceerd aan aspirant schoenmakers in de leeftijdscategorie 16 tot 54 jaar aan de toenmalige Kennis- en Opleidingencentrum SVGB te Nieuwegein.  Het SVGB is in 2010 verhuisd naar Utrecht en heet nu Dutch HealthTec Academy.

In de avonduren heb ik gedurende 2 jaar een aanvullende opleiding gevolgd tot Podoposturaal Therapeute. En nu bleek dat de patiënt met lichtere voorzieningen net zo goed, zo niet beter te helpen was. Na 10 jaar ervaring in de orthopedie heb ik definitief gekozen voor PodoPosturale Therapie en ben ik in 2005 gestart met mijn eigen praktijk  “PodoService”, in IJsselstein.

Podoposturale Therapie heeft een bijzonder goede aansluiting met de vakgebieden Fysiotherapie, Osteopathie, Manuele Therapie, Cesartherapie, Mensendieck en het vakgebied Voetverzorging door pedicures. Een samenspel tussen deze therapieën en voetverzorging maakt meer mogelijk dan ieder afzonderlijk en zorgt voor een hoge klanttevredenheid.

Ik ben niet alleen werkzaam te IJsselstein maar ook bij fysiotherapiepraktijken te Boxtel, Zaltbommel, Leerdam, Utrecht, Baarn, Zeist, Maarssen, Amersfoort en Oostvoorne.

In 2010 ben ik gestart met een algemeen medische basisopleiding op hbo-niveau en september 2011 GESLAAGD. Ook heb ik een 4-jarige opleiding voor voetreflexzonetherapeut (westers en Chinees) gevolgd om vanuit die visie en praktijk nog meer inzicht te verkrijgen op ons bewegingsmechanisme. 

In 2013 ben ik ook gestart met de hbo-opleiding tot register-podoloog bij de Stichting LOOP. Kennis en vaardigheden kun je nooit genoeg hebben is haar motto. In juni 2014 ben ik daarvoor met vlag en wimpel GESLAAGD.

De Stichting Hoger Onderwijs Nederland heeft op grond van de accreditatie aan de registerpodoloog een diploma uitgereikt waarin wordt vastgesteld dat de registerpodoloog met succes een opleiding op Hbo-niveau heeft afgerond.