Lisa Schoenmaker

Ik wil me graag aan u voorstellen.

Sinds April 2017 ben ik werkzaam als fysiotherapeut bij Fysiotherapie Kennis. Na mijn opleiding tot fysiotherapeut wilde ik me direct meer verdiepen in de fascinerende gewrichten van de rug en de nek, de wervelkolom. Door me te specialiseren in Manuele Therapie en Mulligan therapie, heb ik veel behandelmogelijkheden erbij gekregen om nek- en rugklachten en klachten rondom alle gewrichten in het lichaam te behandelen.

Wat ik belangrijk vind in een behandeling, is dat een mens als geheel wordt gezien. Ik heb inmiddels geleerd dat je stress niet moet onderschatten. Een lichamelijke klacht kan soms veroorzaakt worden door stress. Ook kan stress lichamelijke klachten, die al aanwezig zijn, verergeren. Met fysiotherapie kan ik de lichamelijke klacht behandelen, maar ik vind het minstens zo belangrijk om aandacht te schenken aan een eventueel onderliggende oorzaak van de klacht, anders zal de lichamelijke klacht niet over gaan. De meest voorkomende klachten alg gevolg van stress zijn nek- en rugklachten, maar ook schouderklachten, heupklachten en eigenlijk alle andere lichamelijke klachten kunnen mede veroorzaakt worden door stress. 

Door mijn ervaring in de sportrevalidatie en mijn persoonlijke ervaring met vele soorten sporten, weet ik hoe belangrijk het is om rekening te houden met iemands motivatie en persoonlijke doelen. Tijdens een behandeltraject zal ik er dan ook altijd naar streven om samen met u uw doelen te bereiken.