[vc_row][vc_column][vc_column_text]

COPD-groep

  • Heeft u een longprobleem?COPD
  • Wilt u zich fitter voelen?
  • Wilt u een beter uithoudingsvermogen krijgen?
  • Wilt u sterker worden in armen en benen?
  • Wilt u makkelijker kunnen ademhalen?

Dan kunt u meedoen in de COPD-groep!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Voor wie?

De COPD-groep is voor alle mensen met een lichte tot ernstige longaandoening zoals astma, bronchitis, emfyseem, COPD, longfibrose of het herstel na een longontsteking.

Bewegen geeft lucht!

Voelt u zich benauwd wanneer u zich inspant? Heeft u last van hoestbuien? Misschien denkt u dat het beter is om rust te nemen en daarmee uw benauwdheid te verminderen. Maar het omgekeerde is waar! Wanneer u een longprobleem heeft, is het extra belangrijk dat u beweegt!

Persoonlijk trainingsschema

Na de intake wordt er voor u een persoonlijk trainingsschema opgesteld. Dat is mede afhankelijk van uw specifieke doelen. Het schema bestaat uit conditieoefeningen (trainen van de hart-long functie) en krachtoefeningen (trainen van de spieren). Ook krijgt u, als dat nodig is, ademhalingsoefeningen zodat u zich zo optimaal mogelijk in kunt spannen.

Persoonlijke begeleiding

U wordt begeleid door twee fysiotherapeuten die de training aan kunnen passen op het moment dat het nodig is.

Waar en wanneer?

U kunt op elk moment instromen in de groepen. Het is in Fitnesscentrum Be Fit (Zie routebeschrijving). Er zijn 3 trainingsmogelijkheden per week. Maandag en donderdag van 11.00 uur tot 13.00 uur en op vrijdag van 11.30 uur tot 12.30 uur.

Wanneer de begeleiding medisch noodzakelijk is, kan er vergoeding mogelijk zijn vanuit uw zorgverzekering. Voor meer informatie over vergoeding door de zorgverzekering kunt u contact opnemen met Frida Kennis.

Als u op de aangegeven tijden niet kunt, neem dan alsnog contact op met Frida Kennis. Er zijn altijd andere mogelijkheden.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]